čtvrtek 31. ledna 2013

Ovesné sušenky

K těmto sušenkám jsem přišla v jednom klubu, tedy hlavně v jeho výborném blogu plném sušenkových receptů. Receptů na sušenky je tam plno, ale tyhle jsou jednak moc dobré a jednak polovinu objemu tvoří ovesné vločky, takže mají i nějakou tu přidanou hodnotu. Recept jsem si trochu upravila a množství surovin zdvojnásobila, abych nemusela péct každý týden. Příprava je jednoduchá a díky vychytávce, kterou jsem pochytla v sušenkovém klubu, nedá práci ani tvarování. Hotové sušenky často používám i pro děti k jogurtu místo cereálií.


320g ovesných vloček
1 balíček prášku do pečiva
250g cukru krupice (může být moučka, ale mě připadají s krupicí zajímavější)
4 vejce
250g rozpuštěného rostlinného tuku
300g polohrubé mouky 
100g pšeničné celozrnné mouky
200g kokosu (možno ořechy, čokoládu, semínka...)

Já si napřed vločky pomelu v elektrickém sekáčku, ale vůbec to není nutné. Těsto je pak o něco kompaktnější. Další variantou je koupit rovnou jemné ovesné vločky. Smícháme všechny suché ingredience, přilijeme tuk a vejce a zpracujeme těsto. Z něj si vytvoříme válečky a dáme je na půl hodiny do mrazáku. Poté z nich krájíme kolečka, která upravíme prsty a dávame rovnou na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut na 200°C.







4 komentáře:

  1. Otestovala jsem ovesné sušenky včera a naprosto super. Vyhovuje mě, že jsou méně sladké, tak to máme rádi. Nápad s nasekáním vloček je famózní. Taková vychytávka mě dříve nenapadla.

    A protože mám dnes půst, musím rychle z těchto stránek pryč :-)).

    OdpovědětVymazat
  2. to je tak krásnej blog tenhle tichý život ... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. To je tak hezké vás tu číst :) Děkuju!

    OdpovědětVymazat
  4. Luci zase se sbíhaj sliny :-D jdu zkoumat seitan a jak jsi naložila tofu a tady takovéhle lákadlo ..:-)

    OdpovědětVymazat