sobota 26. ledna 2013

Sójové maso alá španělský ptáček

Sójové maso vaříme poslední domou maximálně jednou za čtrnáct dní. To si to pak zase pořádně užijeme, protože ho máme rádi. Tentokrát je jako příloha rýže. Vařil živitel, protože v sobotu vaří vždy on, abych měla čas na jiné domácí práce. já jsem jen fotila :).



100g sójového masa (kostky)
1 větší cibule
3 lžíce oleje
2 sterilované okurky
2 natvrdo vařená vejce
2 lžíce hořčice
2 lžíce hladké mouky
1 stroužek česneku
pepř a sůl

nálev:
1 kostka zeleninového bujónu
1 lžíce hořčice
mletý pepř
sůl
0,6l vody

Sójové maso uvaříme v nálevu do měkka. Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme na plátky pokrájený česnek, scezené sójové maso (nálev si ponecháme) a vše osmahneme.Poté zaprášíme moukou, opět osmahneme a zalijeme nálevem. Vmícháme hořčici případně ještě podlijeme. Dusíme 1/2 hodiny a průběžně mícháme. Před koncem varu vmícháme na kostičky pokrájenou okurku, dosolíme. Na talíři ozdobíme krájenými vajíčky.





2 komentáře:

  1. tohle určitě zkusím. není nad to, když muž umí vařit! vařící živitel, dokonalý!

    OdpovědětVymazat
  2. Cal no živitel vaří v sobotu, zavedli jsme to po narození druhého dítěte, protože jsem jen kojila, vařila kašičky jednomu a obědy nám. Měla jsem nulový volný čas. Docela se to zaběhalo. Mě se hodí, že můžu dělat něco jiného a živitel má taky změnu :)

    OdpovědětVymazat