sobota 23. února 2013

Domácí tofu se zeleninou a rýží

Jídlo z domácího tofu nás doma velmi nadchlo. Tentokrát se podařilo ho i velmi vhodně chuťově sladit se zeleninou. Příští týden budu dělat dvojnásobnou dávku! A také vyndám tofu marinované v nálevu...



Domácí tofu se zeleninou a rýží
250g přírodního tofu
2 mrkve
1/4 čínského zelí
1 velký pórek
velká hrst naklíčené čočky
2 cm čerstvého zázvoru
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce škrobu (používám kukuřičný)
250ml syrovátky (například z odkapaného jogurtu) - možno použít vodu a dokyselit
sůl
4 lžíce oleje

Pórek propereme a nakrájíme na kolečka, rozesmažíme ho na oleji. Přidáme tofu pokrájené na kostky, přelijeme sójovou omáčkou a zlehka osolíme. Smažíme společně pět minut, mícháme zlehka, abychom nerozdrobili tofu. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo, zelí pokrájíme, přidáme k tofu a smažíme dalších pět až deset minut. Zázvor oloupeme, nastrouháme najemno a přisypeme do směsi. Do syrovátky namočíme škrob a dobře rozmícháme. Nalijeme na zeleninu s tofu, nasypeme naklíčenou čočku a čekáme do zhoustnutí. poté dosolíme a podáváme s rýží. Já přidala ještě čerstvou roketu a skrojek cukrového melounu.


Žádné komentáře:

Okomentovat