neděle 17. února 2013

Uhlířina

Tak tohle je další velmi vhodné jídlo pro postní dobu. Chutná výborně a je odlehčující. Jsou to vlastně noky z nudlového těsta míchané s brambory a cibulkou. Já přidávám zelí a uzené tofu.



Uhlířina

800g brambor
2 cibule
4 lžíce oleje
uzené tofu
200g kysaného zelí
sůl, kmín

Noky
300g hladké mouky
3 vejce
voda (cca2 lžíce)
větší špetka soli

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a spolu s kmínem a solí uvaříme. Cibuli nakrájíme na drobno a na oleji osmažíme téměř do zlatova, přidáme na malé kostičky nakrájené tofu a trochu osolíme.

Z mouky, vajec, vody a soli uděláme tužší nudlové těsto, které necháme 20 minut odpočinout. Dáme si vařit osolenou vodu. Když se voda vaří, vyválíme z těsta válečky o tloušťce prstu a vhazujeme je do vody, odmícháme je ode dna. Vařené jsou za pět minut. Cedníkem je vybereme z vody, necháme okapat a smícháme s brambory, zelím a cibulkou. můžeme podávat.



 



1 komentář:

  1. výborně, u nás se uhlířina jí leta letoucí a patří mezi pochoutky. Děláme ji však trochu jinak, vše se postupně vaří v jedné vodě, která se nakonec ochutí česnekem , trochou smažené cibulkya rozkleplým vejcem( jako klasická česnečka). podává se společně. Vyzkoušejte a nebudete litovat.

    OdpovědětVymazat