sobota 16. února 2013

Dýňové muffiny s nápní a polevou

Tyto muffiny je přesně to pravé na dětskou oslavu. Vypadají jak z cirkusu a uvnitř je sladké překvapení. Jsou plněny domácí nutellou, kterou jsem udělala tentokrát podle Kláry z kopce. Děti si je odvezly na oslavu kamarádčiných narozenin. Pokud nemáte už žádné dýně, je možné do těsta použít mrkev.



Dýňové muffiny s nápní a polevou

400g dýně nahrubo nastrouhat (nebo mrkev)
2 vejce
300g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr (nebo lžička extraktu)
2 dcl oleje
150g cukru
špetka soli


12 čajových lžiček nutelly (nejlépe domácí)

Ušleháme vejce s cukrem, za stálého šlehání přiléváme olej. Suché suroviny smícháme metličkou zvlášť, přidáme dýni a vejce s olejem. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu na muffiny, na dno dáme lžíci těsta, na ní lžičku nutelly a pak zase lžíci těsta. Pečeme 30 min na 200°C.

poleva
1 lžička vanilkového extraktu (nebo rumu)
1 lžíce vody
cukr moučka

Do vody s extraktem zamícháme tolik moučkového cukru, aby vznikla snadno míchatelná kaše. Tuto směs třeme 20 - 30 minut až je zcela hladká. Poléváme jí jednotlivé vychladlé muffiny a zdobíme kandovanou dýní. Polevu necháme dobře zaschnout.



domácí nutella
 

vanilkový extrakt



Žádné komentáře:

Okomentovat