pondělí 6. srpna 2018

Domácnost v neklidné době - o projektu

    Tenhle blog bude dost obecný a možná trochu zmatený, ale zkuste ho alespoň prolétnout. Pokusím se v něm vysvětlit, co je cílem projektu a co můžete dál očekávat.


    Projekt vznikl z potřeby zajistit nějakou stabilitu pro rodinu. Vytvořit polštář, který zbrzdí případné hospodářské propady nebo rodinné finanční krize. Začalo to shromažďováním návodů na cokoliv, jejich zkoušením a zjednodušováním. Pak jsem byla oslovována s žádostí o jejich přeposílání a proto vznikl blog. Je to způsob sdílení a možnost komunikovat. Souběžně je v provozu i stránka na Facebooku . Tam zveřejňuji krátké návody a tipy, které na blog nestačí, ale mám potřebu se o ně podělit. Na Instagram zase dávám větší množství fotek zahrady, domu a věcí, které každý den dělám. 
    Souběžně vznikají texty, které podle možností vyjdou buď jako kniha nebo jako e-book. Ale zatím spíš určuju do jaké šíře jít a čemu se ještě věnovat. Mělo by jít o jakési velmi měkké, spíš ženské, prepperství. Ne čekání na apokalypsu, spíš příprava na kolísání světa a výpadky proudu. Ne pořizování zbraní, ale spíš zavařování a pečení chleba.
   

    Protože mezi tím pořizuju literaturu k tématu, ráda bych občas zveřejnila recenze na knihy, doporučení jiných projektů, blogů a stránek. Budu ráda za tipy, protože určitě sama na všechno nenarazím a plno zajímavého mi uteče.

    Témata, kterým se hodlám dále v blogu věnovat: péče o domácnost, kosmetika, konzervace potravin, jednoduché háčkování, zpracování ovčí vlny a dalších vláken, užitkové drátování, byliny, přírodní zahrada a produkce vlastních potravin celkově. Plno témat je provázáno s ekologií a recyklací.

 
        Nový blog by měl být zveřejněn vždy v pondělí (recenze případně i během týdne) a ten další už bude zase praktický s nějakým návodem.



    
   

4 komentáře:

  1. Rád sleduji Váš blog po jeho "vzkříšení" a díky moc za Vaše úvahy a nápady. Pavel

    OdpovědětVymazat
  2. Také jsem blog moc ráda sledovala, a jsem mile překvapená,že se znovu "rozjede". Jeden tip na skvělou knihu, (ale určitě ji znáte): Carol Deppe: Nezdolný zahradník

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  4. Máme dvě malé děti a je to dost těžké, abychom jim mohli dopřát všechno, co chtějí, nebo spíš potřebují. Nejsou rozmazlené, takže rozhodně nemají vše, na co si ukáží, ale zase na druhou stranu jim chci čas od času udělat něčím radost. Snažím se proto šetřit hlavně na sobě a nekupuju si zbytečnosti. Naštěstí bydlíme ve vlastním domě, nemáme hypotéku a topíme akumulační kamny , která mají levný provoz, takže nemusíme ve výsledku tolik platit za elektřinu, když s ní jenom svítíme a vaříme.

    OdpovědětVymazat